Un blog sobre el nostre petit hort a la vila de Sant Llorenç. Tota una aventura...

divendres, 14 de maig del 2010

Avui recepta


Com que avui ha fet mal temps em anat a fer un quinto als Bastets, Peró com que aixo va d'horts us proposarem una recepta mol dolça per fer en dies com avui:
L'he treta d'una pag de Mallorca que crec que es on millor ho saben fer;


Cabell d'àngel

Partirem la carabassa en dos trossos i la posarem en una olla gran. La cobrirem d'aigua freda i posarem l'olla sobre foc viu. Deixarem bullir fins que la polpa (rascant amb una forquilla de llenya) surti convertida en fils gruixuts. Deixarem refredar i escurar. Rascarem tota la polpa amb la forquilla de llenya fins arribar a la escorça, que té de quedar sense ni una mica de polpa. Ens desfarem de les pipes. Colorarem els cabells d'àngel en una cassola de fang amb el sucre i una pell de llimona ratllada. Posarem la cassola sobre foc viu. Remou-re amb una espàtula de llenya, moltes vegades. S'aferra amb facilitat. Quant comenci a bullir, baixarem el foc i seguirem la cocció molt lentament. El primer dia courem una hora. Deixarem reposar tota la nit. El segon dia coure mitja hora. Reposar tota una nit. El tercer dia coure deu minuts. Posarem en pots de cristall molt nets i quan el cabell d'àngel encara estigui un poc calent. Cobrirem el cabell d'àngel amb un de paper blanc mullat en alcohol retallat de forma rodona. Tancar el pot amb un capell de paper, subjectat per una goma o una tapadora.
NOTA: Si el cabell d'àngel s'ha de menjar en quinze dies, serà suficient una cocció, un poc més llarga, del primer dia.

Les carbasses de cabell d'angel encara no les em plantat, per que no teníem les llavors, peró gracies a un intercanvi de llavors amb un altre horticultor si demà fa bo les plantarem

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada